Ocitli jste se ve složité situaci a hrozí vám ztráta bydlení?

Více informací

Zákon o podpoře v bydlení schválen!

13. 6. 2024
Vláda včera, 12. 6. 2024, schválila velmi důležitý zákon o podpoře v bydlení.

Zákon předkládá Ministerstvo pro místní rozvoj společně s Ministerstvem práce a sociálních věcí. Do zákona se promítly poznatky z praxe, kterou „sbíral“ i náš projekt Podpora sociálního bydlení mezi již 70 projekty sociálního bydlení napříč celou ČR. Dalším krokem je schválení zákona v Poslanecké sněmovně ČR. Pokud se i toto podaří, zákon by začal platit už v červenci 2025.

Poděkování patří všem, kteří na přípravě zákona spolupracovali, včetně projektů, které s námi spolupracují nebo spolupracovaly. A patří také těm, kteří podepsali výzvu k prosazení zákona od organizace Za bydlení. Zákon pomůže 1,6 milionu dětí, rodičů, seniorů a obecně lidem ohroženým bytovou nouzí k lepším podmínkám k životu. Navíc vznikne jasný systém pomoci po celé ČR v oblasti bydlení prostřednictvím kontaktních míst pro bydlení ve všech obcích s rozšířenou působností a posílí se tak prevence ztráty bydlení. Přesná data a více informací o tom, co zákon přináší, najdete na stránkách MMR. Společnou tiskovou zprávu MMR a MPSV ke schválení zákona vládou najdete zde.

O dalším vývoji budeme včas informovat, stejně jako o nové výzvě OPZ+ na sociální bydlení, kterou nyní připravujeme, aby mohla být na konci tohoto roku vyhlášena.

Tagy: #Zákon

Přihlaste se k odběru novinek z oblasti sociálního bydlení a magazínu
Mít domov.