Ocitli jste se ve složité situaci a hrozí vám ztráta bydlení?

Více informací

Magazín Mít domov – 1. číslo

16. 1. 2024
Vychází první číslo našeho magazínu Mít domov na téma Je možné ukončit bezdomovectví v Evropě do roku 2030? Co se v prvním čísle dočtete?

Magazín otevírá úvodní slovo ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky, který zdůrazňuje, že otázka ukončování bezdomovectví je pro MPSV důležitým tématem. Proto se MPSV aktivně podílí na přípravě a prosazování Zákona o podpoře v bydlení, který by měl být dlouho očekávaným systémovým krokem pro ukončování bezdomovectví v ČR a po kterém volá už i Ústavní soud. Více se o tomto zákoně dočtete v rozhovoru s Ivanem Bartošem (MMR), jehož ministerstvo novou legislativu připravuje.

Dále v magazínu naleznete překlad textu od Eoin O‘Sullivana, který se věnuje různým strategiím ukončování bezdomovectví v Evropě a byl vytvořen pro Evropskou komisi. Co pro ukončování bezdomovectví dělají v zahraničí (zejména ve Walesu, Dánsku a v Německu) shrnuje text Kateřiny Bílkové (MPSV).

Kromě již zmíněných příspěvků v magazínu naleznete řadu novinek z ČR i ze světa a anketu, ve které důležité aktérky a aktéři odpovídají na otázku, co je potřeba k tomu, aby se lidé v ČR do bytové nouze nedostávali nebo aby se z ní co nejrychleji dostali.

Nový magazín Mít domov najdete na těchto odkazech:

Na závěr bychom Vás chtěli poprosit o vyplnění evaluačního dotazníku k novému formátu, protože každá zpětná vazba nám pomáhá zlepšovat další čísla, která chceme pro Vás, naše čtenáře, dělat co nejzajímavější a stavět je na tématech, po nichž nejvíce voláte.

Další číslo můžete očekávat v období září/října a budeme se v něm věnovat tématu prevence ztráty bydlení. Pokud byste měli něco zajímavého k tématu, neváhejte se nám ozvat!

Přejeme Vám příjemné a užitečné čtení a děkujeme za Vaši přízeň po celou dobu trvání našeho projektu!

Přihlaste se k odběru novinek z oblasti sociálního bydlení a magazínu
Mít domov.